В Русия завършиха  регионални и местни избори, които се произведоха

...
В Русия завършиха  регионални и местни избори, които се произведоха
Коментари Харесай

Путин печели местните избори на фона на съмнения за манипулации

В Русия завършиха  районни и локални избори, които се създадоха и в региони, анексирани от Украйна. Те осигуриха мощна поддръжка за президента Владимир Путин. Всичко това стана на фона на рецензии за манипулиране на вота и натиска на Киев да отвоюва завзети територии.

Съветът на Европа назова едноседмичното гласоподаване жестоко нарушаване на интернационалното право. Киев и неговите съдружници споделят, че това е противозаконен опит за стягане на хватката на Москва над райони в южната и източната част на Украйна.

Вотът преобладаващо затвърди господството на партията на Путин „ Единна Русия “.

В някои от районите имаше ограничавания върху гласуването и изборната конкуренция, като мощни претенденти, в това число от опозиционната Комунистическа партия, бяха блокирани и не можаха да вземат участие в изборната конкуренция.

Кремъл уточни, че социологическите изследвания и многочислени изборни победи по места демонстрират, че Путин е най-популярният политик в Русия и че изборите са свободни и почтени.

Сред избраните отново районни шефове е кметът на Москва Сергей Собянин, непосредствен съдружник на Путин. Предварителните  резултати демонстрираха, че Собянин получава повече от 75% от гласовете в съветската столица.

Подкрепяните от Кремъл претенденти печелят и в Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР